Columbia Threadneedle maakt strategische overname van vermogensbeheeractiviteiten van BMO in EMEA bekend

Strategische overname verbreedt aanbod aan klanten

Op 12 april hebben we met genoegen de overname aangekondigd van de vermogensbeheeractiviteiten van BMO in EMEA. Dit is een mooie volgende stap voor Columbia Threadneedle en betekent complementaire talenten en capaciteiten die veel waarde zullen toevoegen voor onze cliënten. Voor onze bestaande cliënten zal het business as usual zijn zonder gevolgen voor de huidige fondsen en portefeuilles.

Het draait in onze organisatie om mensen en daarom was de sterk overeenkomende bedrijfscultuur van onze organisaties een doorslaggevende factor. Wij delen een klantgerichte cultuur, een fundamenteel geloof in actief beheer en een beleggingsbenadering die is gebaseerd op samenwerking en onderzoek. Bovendien zijn we als organisaties sinds lange tijd toegewijd aan de beginselen van verantwoord beleggen.

Met de overname wordt $ 124 miljard (€ 104 miljard) aan beheerd vermogen in EMEA toegevoegd. Hierdoor bedraagt het totale vermogen onder beheer van Columbia Threadneedle $ 671 miljard (€ 561 miljard). Daarmee staat de onderneming in de top 35 van wereldwijde vermogensbeheerders en in de top 10 van beheerders van fondsen in het Verenigd Koninkrijk, gebaseerd op beheerd vermogen.* Deze overname sluit aan bij onze strategische doelstelling om ons kernaanbod en onze oplossingsmogelijkheden uit te breiden, zodat we aan de veranderende behoeften van onze cliënten tegemoet kunnen komen.

BMO Asset Management heeft diverse toonaangevende posities in gebieden die nieuwe capaciteiten zullen toevoegen en onze gevestigde sterke positie verder zullen verstevigen. Deze omvatten:

Verantwoord beleggen (VB) een erkend toonaangevend vermogensbeheerder met een breed scala aan gespecialiseerde ESG-producten (milieu, maatschappij en goed bestuur) en een uitstekende overlaydienst voor verantwoord beleggen die zorgt voor maatschappelijke betrokkenheid bij aandelen- en obligatiebeleggingen, evenals bij diensten op het gebied van stemmen bij volmacht.

Liability Driven Investment (LDI) Een van de vier grootste LDI-bedrijven in Europa en een dominante positie in de sector van kleine en middelgrote ondernemingen

Fiduciair beheer/uitbesteed vermogensbeheer (OCIO) – Een bepalende bedrijfsoplossing met fiduciaire teams in Nederland en het Verenigd Koninkrijk

Europees vastgoed Een tak voor directe vastgoedbeleggingen op het Europese vasteland, gevestigd in Duitsland en Frankrijk.

We zullen ook zorgen voor diepte en verbreding in traditionele beleggingscategorieën. Het Europese fondsenaanbod van BMO omvat verschillende beursgenoteerde beleggingsfondsen, waaronder F&C Investment Trust PLC, het langstlopende beleggingsfonds ter wereld.

Wij verwachten dat de transactie tegen het einde van 2021 wordt afgerond, afhankelijk van de gangbare goedkeuringen van de regelgevende instanties in de desbetreffende rechtsgebieden. In de tussentijd blijven wij ons inzetten voor onze klanten.

Hier vindt u onze Veelgestelde vragen. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen via +352 46 40 10 7190**.  Ons team is beschikbaar van 8:00 tot 17:00 uur, van maandag tot en met vrijdag (CET).

 

* Bronnen: IPE Top 500 enquête uit 2020. Top 50 Global Managers ranking; Investment Association – Bedrijven gerangschikt op totaal aan retail- en institutionele fondsen in beheer (In het VK gevestigde activa) november 2020

**Gesprekken kunnen worden opgenomen.

BMO logo stacked