Aandelen

Europese aandelen

Europa is een van de grote economische regio’s van de wereld, met marktleiders in gezondheidszorg, technologie, industrie, consumentengoederen en andere sectoren.   De diversiteit van de regio staat borg voor een breed en diep beleggingsuniversum en als actieve beleggers kunnen wij selectief inspelen op het potentieel van zowel grote internationale spelers als een rist kleinere en middelgrote ondernemingen.

Wij bieden diverse Europese aandelenfondsen aan, in alle risico- en opbrengstcategorieën en alle marktkapitalisaties, voor alle beleggingsdoelstellingen, van kapitaalgroei tot inkomsten.  We hebben ook strategieën die specifiek gericht zijn op ESG-criteria of het bereiken van duurzame resultaten.

Ons in 1995 opgerichte team heeft veel ervaring en hanteert een beproefde beleggingsmethode. Die is gebaseerd op een zorgvuldige selectie van de beste bedrijven in Europa aan de hand van fundamenteel onderzoek, met de nadruk op kwaliteit en groei, en een beleggingsstrategie gericht op de lange termijn. 

5 maart 2024

Francis Ellison

Client Portfolio Manager

European smaller companies

Inflation is falling, interest rates are peaking, and corporate earnings are growing – making small cap valuations attractive.
Read time - 2 min
9 februari 2024

Paul Doyle

Head of Europe ex-UK Equities

All eyes on quality defensives

Equity markets have rallied, inflation is falling, interest rates are peaking, and 2024 rate cuts are already priced into markets.
Read time - 2 min
5 januari 2024

Sally Springer

Senior Thematic Research Analyst, Global Research

The substitution effect: AI and the labour market

As investors, we need to know how firms will manage the seismic shift that jobs markets will experience due to generative AI over the next few years and decades.
Read time - 2 min
7 december 2023

Sally Springer

Senior Thematic Research Analyst, Global Research

Het verdringingseffect: AI en de arbeidsmarkt

Als beleggers moeten we weten hoe bedrijven zullen omgaan met de seismische verschuiving die banenmarkten de komende jaren en decennia zullen doormaken als gevolg van generatieve AI.
Leestijd - 2 min
7 november 2023

Phillip Dicken

Head of International Equities

European smaller companies outlook

Valuations are increasingly attractive, supporting the case for renewed outperformance of small cap stocks.
Read time - 2 min
7 november 2023

Phillip Dicken

Head of International Equities

European smaller companies outlook

Valuations are increasingly attractive, supporting the case for renewed outperformance of small cap stocks.
Read time - 2 min

Fund brochure

Download the
SDG fund brochure

Find out more

View our Responsible Investment
capability page

Misschien vindt u dit ook interessant

Beleggingsbenadering

Uw succes staat bij Columbia Threadneedle hoog in het vaandel. De spil van onze ambitie om consequent successen te boeken voor onze cliënten is onze opvallend unieke beleggingsbenadering, waarbij vier beloften centraal staan.

Over ons

Miljoenen mensen over de hele wereld laten het beheer van hun geld aan Columbia Threadneedle Investments over. We beheren de beleggingen van particuliere beleggers, financieel adviseurs, vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en andere instellingen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij streven naar positieve resultaten die voorzien in de behoeften van onze stakeholders en wij verbinden ons ertoe om altijd verantwoordelijk, transparant en in het belang van degenen die ons hun beleggingen toevertrouwen te handelen.