Wereldwijde beleggingsoplossingen

Fiduciair management

Maatwerk door ervaren specialisten: om uw doelstellingen te bereiken

Pensioenfondsbesturen komen voor steeds meer taken en verantwoordelijkheden te staan. Vermogensbeheer, risicomanagement en pensioenadministratie vergen veel tijd en kennis. Ons ervaren fiduciaire team biedt strategisch advies op maat en neemt u de dagelijkse beheeractiviteiten geheel of gedeeltelijk uit handen. Het bestuur krijgt zo meer tijd om zich te richten op strategische doelstellingen.

Daarom Columbia Threadneedle

Dienstverlening op maat – Ieder pensioenfonds is uniek. Wij blijven dicht bij de klant en werken intensief met u samen.

Lokale specialisten, wereldwijd bereik: Onze lokale fiduciaire specialisten zijn stevig verankerd in de Nederlandse markt. Tegelijkertijd krijgt u toegang tot de expertise van internationale beleggingsteams.

MVB-advies door marktleider in verantwoord beleggen: Wij hebben ruime ervaring met advisering van Nederlandse pensioenfondsen en de uitvoering van MVB-beleid. ESG is geïntegreerd In elke stap van ons fiduciair proces.

Brede expertise in afdekkingsstrategieën: Wij geven u kundig advies over de optimale inrichting van de matchingportefeuille. Met onze bewezen expertise in de implementatie van verscheidene afdekkingsstrategieën (rente, aandelen-, valuta- en inflatierisico) onderscheidt Columbia Threadneedle zich in de markt.

People talking and smiling at each other in the office

Een kernteam ondersteunt de klant

Een kernteam ondersteunt de klant

Onze klanten kunnen vertrouwen op persoonlijke ondersteuning vanuit een multidisciplinair kernteam.

Dit team ontzorgt en stelt het bestuur tegelijkertijd in staat volledig ‘in control’ te zijn.

Een overzicht van onze dienstverlening

Een overzicht van onze dienstverlening

Maatschappelijk Verantwoord Beleggen

Wij zijn trots op onze klanten van wie velen vooroplopen bij het opstellen en implementeren van vooruitstrevend MVB-beleid. ESG is bij ons volledig ingebed in het fiduciaire advies- en uitvoeringsproces. Wij hebben specialisten in huis die u kunnen helpen het MVB-beleid aan te scherpen, dat te integreren in het bredere beleggingsbeleid en te vertalen naar beleggingsinstrumenten en bijpassende managers. Daarnaast krijgen klanten toegang tot het brede Responsible Investment team dat onder meer ons toonaangevende engagement & voting programma uitvoert (reo). Meer informatie

Een stabiele partij voor de toekomst

Onze fiduciaire organisatie is al tientallen jaren actief in Nederland en wij kennen de markt als geen ander. Klanten ervaren ons als een betrokken en zeer kundige partner. Sinds november 2021 maken wij deel uit van Columbia Threadneedle; een omvangrijke en stabiele vermogensbeheerder die gecommitteerd is aan de verdere groei en ontwikkeling van de fiduciaire dienstverlening in Nederland. De Nederlandse kennis en kunde zal de komende jaren ook dienen als basis voor de uitbreiding van de dienstverlening naar andere Europese landen.

Misschien vindt u dit ook interessant

Beleggingsbenadering

Uw succes staat bij Columbia Threadneedle hoog in het vaandel. De spil van onze ambitie om consequent successen te boeken voor onze cliënten is onze opvallend unieke beleggingsbenadering, waarbij vier beloften centraal staan.

Over ons

Miljoenen mensen over de hele wereld laten het beheer van hun geld aan Columbia Threadneedle Investments over. We beheren de beleggingen van particuliere beleggers, financieel adviseurs, vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en andere instellingen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij streven naar positieve resultaten die voorzien in de behoeften van onze stakeholders en wij verbinden ons ertoe om altijd verantwoordelijk, transparant en in het belang van degenen die ons hun beleggingen toevertrouwen te handelen.