Over ons

Beleggingsbenadering

Bij Columbia Threadneedle beleggen wij om een verschil te maken: een verschil voor u, maar ook voor de wereld.

Een dynamische bedrijfscultuur, teamwork, risicobewustzijn en een rendementgericht proces staan aan de basis van onze beleggingsaanpak. Onze beleggingsteams hebben als gemeenschappelijk doel de verwachtingen van onze klanten waar te maken. Onze aanpak is gebaseerd op vier pijlers:

Global perspectives icon

Wereldwijde visie

Van persoonlijke gesprekken met bedrijven over de hele wereld, tot diepgaand onderzoek naar de economische, maatschappelijke en politieke trends van de toekomst: de uitwisseling van inzichten uit verschillende beleggingscategorieën en sectoren zit ingebed in ons beleggingsproces. Analisten en portefeuillebeheerders bespreken en wisselen wereldwijd inzichten uit om ervoor te zorgen dat er niets over het hoofd wordt gezien.
Global perspectives icon
Research intensity icon

Diepgaande research

Ruim 200+* analisten en researchers bieden u diepgaand en onafhankelijk onderzoek. Beleggingsteams in verschillende beleggingscategorieen werken nauw samen en gebruiken big data en analytics, zoals machine learning en augmented intelligence, om informatie om te zetten in toekomstgerichte inzichten. Dit is een meerwaarde voor onze beleggingsbeslissingen en leidt tot consistente en repliceerbare resultaten voor onze klanten.

Responsible Investment icon

Verantwoord beleggen

Bedrijven met een goed bestuur en een heldere toekomstvisie zijn beter in staat om risico’s en uitdagingen het hoofd te bieden. Dit zorgt voor duurzaam rendement en langetermijnwaarde. Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) neemt dan ook een belangrijke plaats in ons beleggingsproces in. Met onze brede MVB-dienstverlening en speciaal ontwikkelde instrumenten om ESG-risico’s in portefeuilles te analyseren, bieden wij een robuust raamwerk aan onze portefeuillemanagers en aan onze klanten om hun ESG-beleggingen vorm te geven.
Responsible Investment icon
Continuous improvement icon

Voortdurende ontwikkeling

Ons Investment Consultancy & Oversight-team staat wereldwijd garant voor de integriteit van onze beleggingsstrategieën. Dit team zit regelmatig met de portefeuillemanagers aan tafel om prestaties te beoordelen, hun besluitvorming te bespreken en de processen te analyseren. Zo gaan wij na of onze aanpak nog aansluit bij de doelstellingen van onze klanten en leggen wij verantwoording af over ons werk.

*31/03/2024.