Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Verantwoordelijke partner

Wij streven ernaar een betrouwbare partner te zijn voor onze cliënten, te innoveren en een positieve impact te genereren

In de kern van al onze activiteiten willen wij het beleggingssucces van onze cliënten versterken. We streven er dan ook naar om de verwachtingen van onze cliënten te overtreffen met onze service.
Kayak
Er zijn drie dingen die we doen die cruciaal zijn voor onze cliënten:
  • Binnen de kaders van onze waarden werken; de cliënt centraal stellen, excelleren, integer en respectvol zijn
  • Leveren van goede, duurzame en risico gewogen beleggingsresultaten, na aftrek van vergoedingen
  • Behouden van de infrastructuur om onze cliënten te ondersteunen, hun activa te beschermen en uitmuntende dienstverlening te bieden, inclusief administratie, toezicht, cliënttransacties, informatie, prestatie-analyse en rapportage
Ons beheer en managementstructuur zorgt ervoor dat wij strikt, doelmatig en doeltreffend kunnen zijn, en stelt ons in staat om de belangen van onze cliënten en eindcliënten (de uiteindelijke begunstigden van de fondsen die we beheren) te beschermen. Dit zorgt ook voor effectieve interactie en uitdaging op alle bedrijfsniveaus en promoot een sterkte bedrijfscultuur.
In de EMEA-landen zijn het Business Management Committee (BMC), het Risk and Controls Committee (RCC) en het Investment Management Committee (IMC) onze belangrijkste fora over senior management en besluitvorming. De BMC, het RCC en het IMC zorgen ervoor dat alle zaken van het bedrijf samenhangend worden beheerd en dat de belangen van de cliënt en mogelijke financiële implicaties door hooggeplaatste leidinggevenden in overweging worden genomen. Een reeks functie-overschrijdende adviesgroepen verhogen de betrokkenheid, zorgen voor belangenbehartiging en bevorderen functie-overschrijdende besluitvorming op alle niveaus. Deze groepen zijn de Diversity and Inclusion Group, de Environmental Advisory Group, de Product Advisory Group en de Talent, Culture and Conduct Advisory Group.

Innovatie en positieve impact

Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) staat centraal in de waarden van onze organisatie. We zijn al vier decennia actief op het gebied van MVB en we zijn trots dat we voortrekkers waren bij veel baanbrekende ontwikkelingen in de sector. Zo waren we in 2006 een van eerste ondertekenaars van de Principles for Responsible Investment van de Verenigde Naties (UNPRI) en introduceerden we in 1984 het eerste ethisch gescreend fonds van Europa en in 2000 onze dienst Responsible Engagement Overlay (reo®)1.
De diensten van reo®2 voor engagement zijn toonaangevend en wereldwijd erg in trek bij instellingen die activa bezitten, waaronder pensioenfondsen, verzekeraars, vermogensbeheerders, fiduciaire beheerders, liefdadigheidsinstellingen en family offices. Onze cliënten vertrouwen erop dat wij ESG-kwesties en en daarbij horend duurzaamheidsrisico’s en kansen bespreken met de bedrijven waarin we beleggen.
Ons aanbod bestaat uit een uitgebreide reeks bekroonde verantwoorde strategieën en oplossingen voor individuele en institutionele cliënten met verschillende prioriteiten, waaronder oplossingen die voldoen aan de groeiende vraag naar duurzamere en resultaatgerichte beleggingsoplossingen. Sinds we in 2014 als eerste in het VK een maatschappelijk verantwoorde obligatiestrategie met een hoge dagelijkse liquiditeit introduceerden, hebben we deze benadering uitgebouwd met Europese en Amerikaanse fondsen.
Ons aanbod van verantwoorde beleggingen omvat, onder meer, wereldwijde, Britse en pan-Europese strategieën voor duurzame resultaten, duurzame infrastructuur en koolstofneutraal vastgoed alsook verantwoorde wereldwijde aandelen, duurzame kansen en wereldwijde aandelenstrategieën voor SDG-engagement. We blijven in het hele MVB-spectrum vernieuwen en bekroonde strategieën opzetten met uiteenlopende maatschappelijk verantwoorde prioriteiten en benaderingen.
Bekijk onze reeks aan verantwoorde beleggingsfondsen in uw regio, via uw lokale fonds en prijzen pagina.

1 Bevat de gegevens uit het verleden van alle entiteiten onder het merk Columbia Threadneedle.

2 De engagementdiensten voor reo®-cliënten hebben betrekking op zowel beursgenoteerde aandelen als bedrijfsobligaties (financieel en niet-financieel).

Policies

PDF

Conflicts of interest