Wet toekomst pensioenen

De minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen, Carola Schouten, heeft op woensdag 30 maart het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen, de Wtp, naar de Tweede Kamer gestuurd. De twee hoofdcontracten hebben nu de volgende namen gekregen:

  • de solidaire premieregeling, afgekort spr, voorheen ‘het nieuwe contract’
  • de flexibele premieregeling, afgekort fpr, voorheen ‘de verbeterde premieregeling’

Het is de bedoeling om na de zomer de lagere wetgeving ofwel de concept AMvB’s aan te bieden aan de Tweede Kamer. Verder zijn de beoogde tijdslijnen ongewijzigd: de nieuwe regels gelden vanaf 1 januari 2023. Dan start de arbeidsvoorwaardelijke fase waarin vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers afspraken maken. Alle pensioenregelingen moeten dan vóór 1 januari 2027 zijn aangepast.

Figuur 1: Indicatieve tijdlijnen voor transitie en compensatieperiode

Indicatieve tijdlijnen voor transitie en compensatieperiode

Bron: Hoofdlijnennotitie Pensioenakkoord (p. 21) en Columbia Threadneedle

Hoe kunnen wij u helpen bij de implementatie van de Wet toekomst pensioenen

  • Wij organiseren regelmatig workshops om met u de consequenties van het pensioenakkoord voor het beleggingsbeleid verder uit te diepen.
  • Wij helpen pensioenfondsen bij het plannen van de noodzakelijke stappen die leiden tot een aangepast beleggingsbeleid
  • Wij zijn marktleider op het gebied van Liability Driven Investments (LDI). Ook binnen het nieuwe beleid adviseren wij over de inrichting van de LDI-portfolio en dragen zorg voor de implementatie.
  • Wij hebben een toonaangevende positie op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen. We adviseren onze klanten over de veranderende wet- en regelgeving en hoe deze succesvol, effectief integraal te implementeren in het beleggingsbeleid.
  • Wij bieden passende beleggingsoplossingen, zowel liquide als illiquide.

Meer weten over fiduciair management?

Office
No data was found